Beginnen, Kleding

Kijken, kijken, passen, kopen

 

Met een nieuwe hobby komen vaak ook nieuwe spullen, ik heb het geluk dat mijn vriend in de fietsen zit en hij dus een mountainbike had staan. Dat scheelt qua aanschaf en voor mij ook iets waar ik me voorlopig niet in hoef te verdiepen. De fiets voelt goed en is ook geschikt voor mijn lengte en postuur om te beginnen.

Misschien dat je na een tijdje andere eisen gaat krijgen voor een fiets maar op dit moment reikt mijn kennis naar er zit voor vering, heeft versnellingen en op dit moment gewone pedalen…

En dat is voor mij heel handig want fietsschoenen heb ik nog niet maar, enthousiast als ik ben, zit ik op internet natuurlijk al stiekem te gluren. Het fijne is dat je natuurlijk een stevige schoen hebt en je mede daardoor beter je kracht kwijt kunt in de pedalen. Nu zit ik nog op mijn gympen en ik merk dat ik met mijn tenen probeer vast te grijpen aan het pedaal. Dit levert helaas ook wel eens kramp op en er komt gewoon een soort spierpijn in je voet.

Het vast klikken lijkt mij erg spannend en iedereen die ik spreek geeft eigenlijk aan dat je er ook echt een keer door gaat vallen (hoe opbeurend  klinkt dat?) Daar ga ik me dus niet voor hoeven schamen dat is al ingedekt.

MTB schoenen kleding

Ik kan opvallende kleuren wel waarderen dus heb wat modellen opgezocht die ik er mooi uit vind zien, dat is van achter de PC dan ook het enige wat te beoordelen is.

De Sidi schoenen die felroze vind ik fantastisch om te zien, ze zijn rond de € 150,- te verkrijgen en ik merk dat de schoenen die ik tegenkom en mooi vind eigenlijk altijd wel rond die prijs hangt.

De helm heb ik online besteld, ook een waar ik qua kleur en stijl verliefd op werd dus impulsief aangeschaft. Dat gebeurd me wel vaker en niet alleen met spullen die ik nodig heb, ik hoop dat hij goed past en natuurlijk fijn zit want ik weet niet of dit iets is wat je via internet wel handig kan bestellen.

image

De broek en een shirt heb ik heel lief van mijn vriend gekregen toen ik aangaf dat ik MTB wel wilde proberen, ‘mijn motivatie’ gaf hij aan. Echt heel lief en in de kleuren die ik zelf uit had kunnen kiezen. De broek is grijzig en heeft een soort lichte print er op. Wat ik heel fijn vind zitten is de brede boord aan de onderzijde van de broekspijpen, geen dunne elastieken boorden die in je been gaan snijden. De zeem die erin zit voelt heel comfortabel en tot nu toe (2 ritjes) ook erg fijn.

Op de lijst staan ook nog handschoenen en een fijne bril, voor de laatste wil ik even wachten tot de helm binnen is. Die moeten wel bij elkaar fijn zitten en niet alleen afzonderlijk.

Leave a Reply

Required fields are marked*