Beginnen, Kleding

Klikpedalen :D

De volgende aanvulling aan de verzameling fietsspullen:

Klikpedalen en schoenen

Wil ik hier al wel aan beginnen? Nog niet heel goed kunnen fietsen en dan mijn voeten vast zetten aan de pedalen?? Ik heb hier totaal geen ervaring mee en het klinkt best spannend, niet meer onwillekeurig je voeten op de grond zetten.

De voordelen van de klikpedalen zijn natuurlijk dat je niet continue bij elke oneffenheid je pedalen kwijt raakt (altijd als je net lekker op dreef bent!)  Maar je kunt ook je fietsbeweging beter uitvoeren en als het bergje op gaat kun je (het grootste voordeel) ook aan de pedalen trekken! De bijbehorende schoenen hebben een stijvere zool waardoor je ook daar minder kracht verlies hebt. Zelf merkte ik naast het van je pedalen schieten ook dat ik met mijn tenen wilde gaan ‘grijpen’ tot aan kramp toe.

Om te beginnen hebben wij een simpel zwart paar uitgezocht van het merk XLC. Ja ik ben verliefd op de knal roze Sidi Buvel’s maar eerst maar eens een tijdje oefenen of dit mij allemaal wel prettiglijkt voor ik diep in de buidel ga tasten voor die prachtige roze lakschoenen

img_0203

Ok, pedalen gemonteerd, klikkers op de schoenen… Vriendlief heeft ze niet te strak gesteld, zodat ik niet te moeilijk hoef te doen om ook weer los te komen. Paar keer ‘droog’ geklikt en hoppa fietsen maar. Elk moment als ik denk dat er wel een moment zou kunnen komen dat ik los moet klikken, klik netjes op tijd los ( lees behoorlijk vroeg in angst niet los te komen hihi)

We gaan de heide op en het alles fietst fijn, de pedalen geven me het gevoel meer kracht en controle te hebben. Ik kom zelfs een heuvel op (dankzij het kunnen trekken aan de pedalen) waarvan ik dacht dat het me niet zou lukken. Langs een heel gaaf stuk wat vrij kort en wendbaar is, op en neer en een bocht hier en opletten want er je gaat dicht langs een afrastering. De pedalen zijn nu ook weer erg prettig omdat de voetjes goed bij de pedalen blijven.

image

Ook meteen wat tijd gepakt om een rijdende foto te maken, wat dan weer jammer is dat ik net na deze foto onderuit ging omdat links wel los was maar mijn rechtervoet niet en voordat ik me bedacht dat ik links op de grond had moeten zetten lig ik al op mijn kont

Leave a Reply

Required fields are marked*