mountainbiken, MTB

Nieuwe fiets – Liv Pique

Oef weer een tijd geleden sinds de laatste update,

Deze periode heb ik niet geheel stil gezeten maar erg veel gefietst heb ik ook niet. In december nog een clinic gevolgd waarbij het niveau van de groep erg hoog lag en ik dus flink heb aan moeten poten.

Heel veel geleerd en grenzen opgezocht.

Daarna besloten om toch af te stappen van de klickpedalen, hier zal ik nog een stukje over schrijven in een los bericht. Nu fiets ik met ‘flatpedals’ en schoenen van FiveTen. Toto op heden lijkt dit voor mij een goede oplossing.

Maar nu dus ook een nieuwe fiets!

Via via hebben we ons aangemeld bij de Testdag van Mantel.

Hierbij kon je voor een in mijn ogen klein bedrag een dag fietsen testen (MTB en wielrenfietsen). Wat een topdag was dat, we hadden geluk met het weer en konden al snel op de eerste fiets stappen.

De Liv Obsessed, dit is een MTB met alleen voorvering en 27.5 wielen, even voor mij als leek de grootste verschillen. Mijn huidige fiets (Bulls op leeftijd) heeft ook alleen voorvering maar dan 26 wielen.

Wat een verschil! Alsof alles soepeler rolt, de fiets is ook lichter dan de Bulls en de zithouding is fijn. Uitkijken dat ik niet te hard van start ga want hij fietst soepel!

De  tweede fiets die beschikbaar is, is een Trek 9.8 (top fuel meen ik), dit is een vol geveerde fiets. Dat zal even wennen zijn. De zithouding is vrij agressief, in het testparcours voel ik ook dat dit een fiets is die snel wil. In de bochten merk ik dat hij sneller wil dan ik kan. Het vol geveerde is apart, over hobbels gaat ie soepel heen en lijkt hij soms te soepel door te willen stuiteren (waarschijnlijk nog verder af te stellen)

Derde fiets, de Liv Pique. Deze wilde ik erg graag testen omdat ik het een mooie fiets vind (blijf een vrouw he). Dit is ook een vol geveerde fiets, de houding is alleen een stuk ‘ontspannender’ dan die van de Trek. Het voelt goed, je kan nog om je heen kijken zeg maar.

In het parcours merk ik dat deze me een stuk beter ondersteunt, de fiets blijft bij me en lijkt me meer te helpen. Ik kom een klein boomstammetje tegen en whoppa huppel er zo overheen. De fiets geeft vertrouwen en ik kom echt met een grote glimlach weer terug bij de start. Ik baal dat ik hem moet inleveren. Dit is echt mijn fiets is het eerste wat ik zeg tegen Alex

Gelukkig was  hij vrij snel leverbaar en staat hij nu mooi bij ons in de schuur met de eerste modder spetters er al op

 

 

Leave a Reply

Required fields are marked*