Beginnen

Waarom mountainbiken

Ok, misschien allemaal wat naïef gedacht maar de vrijheid, de wind door je haren en zelfs de eventuele modder spreekt tot mijn verbeelding.

Om te beginnen ben ik niet echt sportief te noemen, ooit paardgereden. Zelfs een poging tot hardlopen gedaan… Maar op het moment ben ik vooral een sportieve motorrijdster. Alleen de trek naar een meer fysieke uitdaging blijft langs komen. Niet alleen voor het lichaam, ook voor de geestelijke inspanning en ontspanning.

Overal word er geroepen dat bewegen gezond is, mijn reactie is meestal niet beamend. Mede door klungeligheid kom ik namelijk al snel mezelf tegen met blessures. Dit helpt niet in de motivatie en niet op de geestelijke ontspanning.

Fietsen leek mij wel iets, zo’n stoere mountainbike of strakke wielrenfiets. Dat is toch gaaf, maar waar begin je?

Er is weinig te vinden op internet over het beginnen met fietsen, ja de fiets aanschaffen en wat er bij komt kijken. Een behoorlijke lijst voor mijn gevoel met spullen aanschaffen maar nergens een ‘opstart schema’ zoals je bij hardlopen veelal ziet ( ok de keren dat ik die braaf gevolgd heb zullen we het maar niet over hebben haha)

 

Leave a Reply

Required fields are marked*